Esborrany d’una proposició mínim de solució

Proposició de modificació de la Llei General d’Ordenació del Territori Urbanisme (LGOTU) de 29 de desembre del 2000 i les seves posteriors modificacions

Modificació de la LGOTU

Exposició de motius per la modificació:

Vist que els SUCS formant part d’urbanitzacions autoritzades pel M. I. Consell General en l’any 1969 i 1970 en la parròquia de Sant Julià de Lòria i/o altres ens trobem amb:

– El fet que existia un buit legal en la matèria com ho constata el M. I. Consell General que ha autoritzat aquests SUCS formant part d’urbanitzacions autoritzades pel M. I. Consell General en l’any 1969 i 1970 en la seva exposició de motius: “En canvi, hi ha hagut una manca d’intervenció pública en la fase prèvia i més important, relativa a la parcel·lació, la urbanització i la previsió per a infraestructures, serveis i equipaments col·lectius.”

– [El M. I. Consell General com potestat legislativa, el Govern té una responsabilitat especial per a cuidar el benestar dels seus habitants, com queda reflectida en la nostra constitució en l’article 6.2: “els poders públics han de crear les condicions per tal que la igualtat i llibertat dels individus siguin reals i efectius” i en l’article 35 la llei garantirà i els poders públics defensaran els drets dels consumidors i dels usuaris.]

– Que en conseqüència de la Constitució i per tant per mandat constitucional, l’estat té l’obligació de regular i legislar sobre la matèria urbanística, però també li pertoca assumir responsabilitat tan econòmicament com legislativament dels buits legals deguts a la inexistència de lleis en el passat que havien de regular correctament tot el procés urbanístic.

En resum: Els deures urbanístics per una bona planificació, previsió i gestió en la temàtica corresponen al M. I. Consell General, Govern i Comú. Entre altres raons:
– l’antiguitat de les urbanitzacions
– la topografia d’Auvinyà
– 4 dècades sense res, i ara tot
– carrers d’enllaç entre els SUCS
– molt desnivell (més obres, grans murs de contenció)

Per això proposem la modificació de l’article 108 i/o altres o disposicions finals, com per exemple la disposició final tercer de la LGOTU de data 29 de desembre del 2000

– Que queden exempts de les exigències de la LGOTU, i per conseqüència en els POUPs parroquials, els propietaris de terrenys, compresos dins d’un pla parcial SUC, formant part d’urbanitzacions autoritzades pel M. I. Consell General en l’any 1969 i 1970 a la parròquia de Sant Julià de Lòria i altres.

– Que el propietari i/o propietaris dels vials efectuen la cessió gratuïta, lliure de càrregues, al Comú corresponent, en l’estat en el qual es troben actualment, i s’estipula un període de temps (per exemple 6 mesos després de la publicació d’aquesta modificació al BOPA).

– Que tots els terrenys dins els SUCS definits per la parròquia corresponent, formant part d’urbanitzacions autoritzades pel M. I. Consell General en l’any 1969 i 1970 guardaran la seva qualificació de sol urbà, que seran immediatament edificables de conformitat amb les condicions i la normativa establertes, i es manté l’aprofitament del sòl.

S’obliga al M. I. Govern d’Andorra a fer-se a càrrec seu, sense repercutir el cost als propietaris de les parcel·les i xalets, l’adaptació a les exigències de la LGOTU i les seves posteriors modificacions i/o els POUP de la parròquia corresponent, de tots els vials i/o les infraestructures dins els SUCS formant part d’urbanitzacions autoritzades pel M. I. Consell General l’any 1969 i 1970 a la parròquia de Sant Julià de Lòria i/o altres.

RESUMINT:

Aquestes urbanitzacions rebran aleshores la qualificació d’urbanització rural, a on hi ha menys exigències, i no calen voravies ni llums que distorsionaran el paisatge autèntic de les muntanyes andorranes.

(El valor més gran d’aquests SUCS és que reben la qualificació d’urbanització rural o sostenible perquè hi ha menys contaminació lumínica, més respecte per la natura i el medi ambient.)

Comments are closed.